Hovedside | Aktiviteter | Lenker | Kart | Om oss | Turorientering | Arkiv
  

OK Sør har turkart i salg

Kjøp turkart for Randesund og Tveit.

OK Sør har turkart i salg

Tidligere i år utga OK Sør nytt turkart over Tveit. Det forrige turkartet var fra 1995 og opplaget var utgått for noen år siden.

Klubben har de siste årene arbeidet med nytt turkart sammen med turløypegruppa i Tveit IL. Det har resultert i et turkart over nesten hele gamle Tveit kommune samt et stykke inn i Birkenes kommune. Kartet går fra Hånes i sør til Rugsland i nord..

Det er kommet med de mange merkete kilometer med turløyper som turløypegruppa i Tveit IL har ryddet og merket de siste årene. De har også bidratt med mange andre opplysninger om området slik at det er mye innhold både på kartsiden og tekstsiden som turgåere kan ha glede av.


Heietjønn, foto: Jostein Korsvik

Det er beskrevet gamle boplasser, hellere, utsiktspunkter og mye annet. Turløypegruppa arrangerer hvert år «Til topps i Tveit» som er et lavterskeltilbud for alle som vil bli kjent i Tveit.

På hjemmesiden turloyper.no kan du lese mer om aktiviteten til turløypegruppa i Tveit. I Birkenes har Trygve Løland bidratt med mye av sin kunnskap om denne delen av turkartet.


Krågebuhelleren, foto: Øyvind Brænnsæter

Turkartet er trykt på et plastmateriale som gjør at turkartet er vann- og rivefast. Det gir kartet lang holdbarhet og kan resirkuleres når det en gang er utslitt. Turkartet kan kjøpes for kr. 200,- i en bokhandel i byen, Midt-Agder Friluftsråd eller DNT Sør.

Foreheia, Foreheia ligger i Birkenes litt nord for Bjorvannet, foto: Lars Jøran Sundsdal

I 2010 utga OK Sør et turkart over Randesund i samarbeid med Randesund historielag. Dette kartet kan kjøpes for kr. 100,- de samme steder som turkartet i Tveit. Kartet inneholder mye av det samme som turkartet i Tveit. Tekstsiden beskriver historien til Randesund fra de tidligste tider til 2. verdenskrig.

Stein Coward

Tilbake

I footer.php